Herfstvakantie

Het is weer herfst, de tijd om onder de wol te kruipen, te worden voorgelezen en te breien. Dat kan allemaal deze herfstvakantie in het Fries Landbouw museum. Van dinsdag 18 oktober tot en met vrijdag 21 oktober zijn er allerlei activiteiten in het museum. Zo is er natuurlijk ook in de herfstvakantie onze escaperoom ‘Kraak de Kluis’ en is er een theatrale voorstelling over de minotaurus.

Wil je graag breien, naar de voorstelling, of doe je graag allebei? Meld je dan aan zodat je zeker bent van een plekje. Toegang tot de activiteiten is het liefst met een vooraf gekocht e-ticket en als er nog plek over is ook ter plekke te koop. Zoek de datum waarop je de workshop wilt volgen, doorloop de vragen en betaal aan het eind.

Breien met een brei-oma

Dinsdag 18 oktober tot en met vrijdag 21 oktober om 11 uur kan je breiles krijgen van een oma. Een brei-oma leert je alle fijne kneepjes van breien. Zodat jij deze winter je eigen wollen sjaal kan breien. Materiaal is in het museum aanwezig en deelname kost € 2,50.

Voorstelling over de minotaurus

NU OOK IN DE HERSTVAKANTIE VAN MIDDEN EN ZUID NEDERLAND. DATA VOLGEN NOG!

Voor kinderen vanaf 5 jaar is er dinsdag 18 oktober tot en met vrijdag 21 oktober om 12 uur en om 2 uur een voorstelling. Een grote minotaurus van wol komt naar het museum, een monster dat nog het meest lijkt op een grote stier. Maar zijn monsters wel zo eng als dat ze lijken? Moet je ze wel bevechten? Of kan je ook lief zijn voor een monster? Je leert het in het verhaal gebaseerd op de Griekse legende.

Een kaartje voor de voorstelling kost € 2,50.

Kraak de kluis

Tenslotte kan je iedere dag tot eind oktober, dus ook tijdens de herfstvakantie een escaperoom doen in het museum. Deze speurtocht met opdrachten over wol en schapen gaat door heel het museum. Heb je alle opdrachten goed, dan kan je de kluis kraken. Lukt jou dit?

Vraag aan de balie in het museum naar de ' Kraak de kluis' -speurtocht.