EEN PANORAMA VAN FRIES LEVEND ERFGOED

Op zondag 7 april a.s. wordt in het Fries Landbouwmuseum een bijeenkomst gehouden door het platform Friese Rassen en Gewassen. Johannes Spyksma houdt een presentatie over de eigenschappen van de Friese rassen en gewassen. 

 

Het platform beschikt over een Platformreeks, een twintigtal brochures met informatie over het hoe en wat van de Friese rassen en gewassen. Een onderdeel van de Platformreeks is een dikke klapper met afbeeldingen en beschrijvingen van het Fries Levend Erfgoed.

Op de linkerpagina's vind je door Pat Zijlstra gemaakte detailfoto's van de Friese dierrassen, landbouwgewassen en fruitrassen. Op de rechterpagina's een beschrijving van de kenmerken.

 

In het Fries Landbouwmuseum wordt op zondag 7 april a.s. met een powerpointpresentatie een overzicht van de inhoud van deze klapper gepresenteerd. De afbeeldingen worden toegelicht door Johannes Spyksma die met anderen bij het maken van de beschrijvingen van de eigenschappen van de rassen of gewassen betrokken was. Het is dus een unieke gelegenheid om in één keer met alle rassen en gewassen die bij het Platform horen kennis te maken. 

 

Datum:               zondag 7 april

Tijdstip:               14:00 - 16:00

Prijs:                    8 euro (inclusief toegang tot het museum) Vrienden van het museum en museumkaarthouders hebben gratis toegang.

Adres:                 Felling 6, 8912 CG Leeuwarden. 

 

Reserveren voor de lezing kan hier (selecteer de juiste datum en ga naar Lezing; Fries levend erfgoed).