TicketverkoopTijdens de voorjaarsvakantie staat het Fries Landbouwmuseum, net als andere jaren bol van de activiteiten: dit jaar met het thema WATER: zoals kindertheatervoorstellingen, een speurtocht door het museum en leuke weet- en doe-activiteiten. Van 18 t/m 21 februari zijn we open voor kinderen, pakes, beppes, vaders, moeders, ooms, tantes, buurmannen en buurvrouwen. Iedereen is welkom, want ‘op vertoon’ van een volwassenen hebben kinderen gratis entree tot het museum en er is een gratis speurtocht! Kinderen moeten wel betalen voor de kindervoorstelling en de knutselspullen. Elke dag zijn er van 11:00 – 17:00 uur activiteiten. Kinderen kunnen met hun begeleiders een speurtocht maken door het museum waarbij water centraal staat. Ze kunnen chocolademelk maken van water..... en hoe kun je met melk een geheime boodschap maken?


Theater

Op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 februari is er om 14:00 uur de kindervoorstelling: WATER voor nu en later .. Het is een familievoorstelling vol leerzame momenten en fraaie liedjes, speciaal voor kinderen van 5 – 10 jaar. Deze voorstelling maakt kinderen bewust van alle facetten van water. De kinderen worden gestimuleerd om zelf na te gaan denken over de beschikbaarheid van water en de vanzelfsprekendheid van schoon (drink)water. Daar mee sluit het thema aan op bewustwording van de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid. Er is veel interactie en dynamiek om het kinderpubliek te blijven boeien.
Theatermaker en muzikant Poppa.P maakt al jaren leuke, frisse voorstellingen speciaal voor kinderen. Hij zingt vrolijke liedjes, maar snijdt net zo makkelijk serieuze onderwerpen aan.
De entreeprijs voor volwassenen is € 7,00 pp. De entree voor kinderen is gratis als ook een speurtocht door het museum. De kindervoorstelling kost € 6,00 pp (ex. boekingskosten).