Workshop breien voor gevorderden

Dubbel breien, dubbel warm!

Toe aan iets breien dat ingewikkelder is dan twee recht-2 averecht? En wil je kennismaken met de rondbreinaald? In deze workshop leer je zowel de dubbel-breitechniek als het spelen met het gemengd breien met twee tinten 100% Nederlandse wol.

Deze techniek, Dubbel Marlisle genaamd, geeft je nieuwe inspiratie en mogelijkheden. De techniek is ontwikkeld door de Engelse ontwerpster Anna Maltz en door Hadewych van der Werf verder gebracht!

Binnen de workshop maak je een start met een klein werkstuk. Wij gaan ervanuit dat het een bron wordt om je eigen breiwerk weer een extra dimensie te geven, letterlijk en figuurlijk.

Het warme resultaat komt zeer van pas in deze tijd!

De workshop wordt gegeven door Hadewych van der Werf en Gieneke Arnolli. Hadewych van der Werf is een ervaren brei-docent en expert in Noorse en Fair Isle breitechnieken en houdt van dubbel breien. Heeft zowel tijdens de Shetland Woolweek als in Noorwegen diverse workshops gegeven. Gieneke Arnolli is een fervent kleurenbreier, mede-initiatiefnemer van Pleed. Wol wordt weer gewoon om heel veel redenen: het is fijn om mee te werken, gezond om te dragen, heeft veel positieve eigenschappen.

Datum: 26 november 2022

Tijdstip: van 13.30 – 15.30 uur

Aantal personen: maximaal 8

Prijs: 25,- euro inclusief wol, rondbreinaald, hand-out, bezoek tentoonstelling 100% wol en koffie/thee.

Reserveren moet hier: Zoek de datum van 26 november op, doorloop de vragen en betaal aan het eind.
Heb je vragen? Mail dan naar: events@frieslandbouwmuseum.nl