Kinder doedingen met wol

Van dier, naar wol, naar stof

In de zomer denk je niet meteen aan wol, toch staat het Fries Landbouwmuseum deze zomer in het teken van wol. We hebben leuke zomer doedingen bedacht die bij onze expositie 100% WOL passen. Een prachtig uitje voor de hele familie. Je leert waar wol vandaan komt, wat er van gemaakt wordt en je kunt zelf aan de slag met wol.

Er is een escaperoom “Kraak de Kluis” over wol en schapen waarmee je de kluis van het museum kunt kraken. Ook kunnen ksleutelhanger vilteninderen met de microscoop wol onderzoeken.

Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar is er de hele zomervakantie op woensdagmiddag een werkmiddag waar je je eigen sleutelhanger gaat vilten.

De data voor het sleutelhanger vilten zijn:

Woensdag 13, 20, 27 juli en 3, 10, 17, 24 en 31 augustus

Van 13.00-14.30 uur

Prijs: € 7,50 per kind inclusief materiaal, entree en een versnapering.

Reserveren moet hier. Zoek de datum waarop je de workshop wilt volgen, doorloop de vragen en betaal aan het eind. Heb je vragen? Mail dan naar: educatie@frieslandbouwmuseum.nl

wol onderzoek

Puzzelspeurtocht


Kinderen zijn meer dan welkom in ons museum. Je kunt gezellig met je ouders of opa en oma door het museum lopen maar het wordt nog leuker als je opdrachten en vragen moet oplossen. We hebben voor jonge en oudere kinderen verschillende speurtochten en activiteiten.

Kun je nog niet zo goed lezen (of heb je geen zin in lezen) dan hebben we de puzzel speurtocht. Je krijgt een opdracht met foto's en die moet je opzoeken. Bij elke foto ligt een puzzelstukje.

Zoek het woord


In het Fries Landbouwmuseum kun je een opdracht doen waarbij je het juiste woord moet zoeken. Je krijgt vragen mee en weet je die goed op te lossen dan komt er een woord uit. Heb je dit goed dan krijg je een heus diploma van de directeur van het museum.

Melken of andere boerendingen


Vroeger hadden de boeren nog geen machines en moesten ze heel veel met de handen doen. Dit was zwaar werk. Probeer het zelf maar eens.